Durrës, rriten volumet e transportit të mallrave me tragete në 4 muajt e parë të vitit 2021

11/05/2021 - 20:13

Volumi i mallrave me tragete nëpërmjet portit të Durrësit në periudhën janar-prill ka shënuar rritje, krahasuar me të dy vitet paraardhëse, ndërsa numri i udhëtarëve krahasuar me vitin 2019 mbetet ende i ulët për shkak të kufizimit të zgjatur të shkaktuar nga pandemia që nga fillimi i vitit të kaluar.

Statistikat e përgatitura nga sektori përkatës në APD, dëshmojnë se në katër muajt e parë të këtij viti një rritje të volumit të mallrave përkatësisht prej 1 dhe 28 përqind më shumë se janar-prilli i 2019 dhe 2020.

Në këto katër muaj, afro 300 mijë tonë mallra janë përpunuar nga tragetet e linjave Durrës – Bari dhe Durrës – Ankona e kthim.

Ndërkaq, numri i udhëtarëve në këto katër muaj ka arritur në afro 108 mijë; 23 përqind më i ulët se në vitin 2019, por 8 përqind më i lartë se sa vitin e kaluar, i cili u karakterizua nga lëvizjet e pakëta të pasagjerëve për shkak të Covid-19.

Për herë të parë, në janar-prill 2021 numri i mjeteve të vogla për pasagjerë ka qenë më i vogël se sa ai i automjeteve me mallra, rreth 24 mijë autovetura përballë afro 26 mijë kamionëve dhe trailerëve.

Që nga fillimi i vitit tragetet e linjave kanë kryer 287 lundrime vajtje – ardhje nga Durrësi.

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!: 

Lajme nga e njëjta kategori

Gjatë një konference, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sjeko, thotë se gjatë muajit prill dhe maj të këtij viti inflacioni pësoi

Ndryshimet emergjente në buxhetin e shtetit 2021 që qeveria i bëri me akt normativ, në thyerje të Ligjit Organik të Buxhetit, shkurtojnë

Procesi i fiskalizimit synon vërtetimin e transaksioneve nëpërmjet lëshimit të faturave elektronike sipas sistemit të ri.

Nga 1 korriku ka nisur faza e dytë e procesit të fiskalizimit, për transaksionet pa para në dorë ndërmjet tatimpaguesve, ku pritet të për

Depozitat e reja në euro në sektorin bankar janë në nivelin më të lartë të të paktën gjashtë viteve të fundit.

Konsumi i popullatës shfaqi dobësi në tremujorin e parë të vitit 2021 edhe pse vendi po kalonte valën e dytë të pandemisë, pa masa kufizu

INSTAT ka publikuar të dhënat e tremujorit të parë të 2021-shit, ku ekonomia është rritur me 5.5% në krahasim me një vit më parë, ku vend

U bënë shumë vite që flitet për nivelin e lartë të informalitetit në vendin tonë.

Qeveria shqiptare mori një vendim të befasishëm në shkelje të rregullave fiskale dhe Ligjit Organik të Buxhetit, duke e zgjeruar deficiti

Kriza e shkaktuar nga shpërthimi dhe përhapja Covid-19 rrënoi një pjesë të madhe të ekonomisë në Ballkanin Perëndimor më 2020.